Έργο αγάπης. Έργο έμπνευσης & δημιουργίας. Έργο φροντίδας, κατανόησης, αλληλεγγύης. Έργο ζωής!

Έργο αγάπης. Έργο έμπνευσης & δημιουργίας. Έργο φροντίδας, κατανόησης, αλληλεγγύης.  Έργο ζωής!
Εργοθεραπεία | Λογοθεραπεία | Αχαρνές | Συμβουλευτική Γονέων | Ψυχολογική Στήριξη | Ειδική Αγωγή | Αχαρναί | Μενίδι

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ!!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εργοθεραπείας (27 Οκτωβρίου) και εν όψει 28ης Οκτωβρίου αξίζει να αναφέρουμε λίγα λόγια για την επιστήμη του <<έργου>> και το πώς συνέβαλε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο του 1940.

Η Εργοθεραπεία είναι η επιστήμη, η οποία μέσω στοχευμένων δραστηριοτήτων, ενισχύει και βελτιώνει τη λειτουργικότητα του ατόμου-ασθενή. 
Η Εργοθεραπεία αν και προϋπήρχε, από τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο και μετά εδραιώνεται καλύτερα. Η ανάγκη αποκατάστασης, απασχόλησης και ψυχαγωγίας των τραυματιών ενήργησε στην εδραίωσής της. Πράγματι το 1951 δημιουργείται η Παγκόσμια Ομοσπονδία Εργοθεραπευτών. 
Κατά την περίοδο του πολέμου παρείχε θεραπεία σε ασθενείς με σοβαρές σωματικές και ψυχιατρικές ασθένειες καθώς και αποκατάσταση σε τραυματισμένους στρατιώτες. Στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου η υπεύθυνη του προγράμματος απασχολησιοθεραπείας (αρχική ονομασία της εργοθεραπείας),  Μπήλιω Ο' Caffrey ξεκίνησε προσπάθειες ώστε μέσω του<< Έργου>> να παρέχει απασχόληση και ψυχαγωγία σε διασωθέντες τραυματίες πολέμου. 
Κατόπιν ιδρύθηκε επίσημα σχολή Εργοθεραπείας , η οποία υπάρχει ως σήμερα. Το επάγγελμα με τα χρόνια εξελίχθηκε αρκετά και φτάνουμε στις μέρες μας όπου πλέον εφαρμόζεται σε διάφορες ηλικιακές ομάδες και σε πλήθος διαταραχών. 


Μαρινέλη Ανδρονίκη
Εργοθεραπεύτρια

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Έργο Αγάπης Copyright © 2016 Design by Ζαχαρίας για το Έργο Αγάπης